Tort "An nou" 2011

de cec in Torturi, 1 Ian 2011 | 9239 vizualizari

 

De revelion am facut 2 torturi pt a ajunge la ~70 de persoane
Reteta fiind aceeasi le pun pe amandoua aici impreunaUrarea de pe tort suna asa:
De Anul Nou eu iti doresc
Sa fii mai bun crestine
Si sa traiesti ca si Isus,
Iubind ca El, facand doar bine!

De Anul Nou eu iti doresc
Sa stai mai mult in fata Lui
Genunchii tu sa ti-i apleci,
Cand stai in fata Domnului!

 

INGREDIENTE

blat cacao

Ingredientele pentru o portie: (eu am facut 3 portii)

  • 2 oua,
  • sare,
  • 150 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 80g faina,
  • 80g amidon,
  • 6 linguri lapte gras,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 40g cacao 

blat chec economic

Ingredientele pentru o portie: (am facut 2 portii) 

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt

ingrediente creme

  • 3 cutii de mascarpone
  • 500g ciocolata amaruie
  • 1500g frisca
  • 80g zahar
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "An nou" 2011:

blat cacao
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

blat chec


- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:

- se mixeaza putin:

- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata

- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in tava si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

pt crema ganache am mixat frisca(800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

pt crema de mascarpone am frecat mascarponele cu zaharul apoi am amestecat cu frisca(700g) batuta si am omogenizat compozitia

Dupa ce am pregatit totul am montat torturile in felul urmator:
am pus blat chec jos, ganache, blat cacao,jumatate crema mascarpone, visine, apoi cealalta jumatate crema, blat cacao
Am lasat peste noapte, a doua zi am scos din forma si am ornat (binenteles ca am folosit pt ornare si ornamente pasta de zahar)
reteta pastei de zahar o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/14562/tort-multumire.html sau aici http://www.bucataras.ro/retete/14933/tort-mariposa-diplomat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "An nou" 2011" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300